Szász Évi

Szász Évi
A képre kattintva meglátogathatod honlapomat is további infókért.

2017. július 20., csütörtök

Rúnák

Rúnák megismerése és alkalmazása



A rúna szó jelentése: titkos jelek. Először az észak-európai népek - a vikingek, a kelta és germán törzsek által használt ábécé volt, amely első hat betűjéről futhark néven vált ismertté. Különlegessége abban áll, hogy minden egyes betűnek, vagyis rúnának önálló jelentése van. A rúnákat szimbólumrendszerként is alkalmazták jóslásra, vallási és mágikus célokra. Segítségükkel bepillantást nyerhetünk a jövöbe, amely megkönnyítheti döntéseinket. 

A mágikus célra való felhasználással azonban vigyázni kell, hiszen a mágia nem játék. Csak akkor alkalmazzuk, ha tényleg nagy szükségünk van rá. Rúnamágiára is igaz az, hogy csak pozitív dolgokra használjuk, mert az átkok nagy bajt hozhatnak a használóra. Többféle dolgot is lehet kérni, pl: párkapcsolat bevonzást, böséget, békét, egészséget. Ezeket szertartás keretében is kérhetjük, de hordhatjuk magunkon az adott rúna jelét amely segít a rúna energiáját segítségül hívni. Léteznek un. kötött rúnák amik két-vagy több rúna összeolvasztásából származnak és így az erejük sokkal nagyobb és célirányosabb.

Mivel nagyon erős energetikai erők tartoznak hozzájuk, alkalmazásuk gyógyitásra is kiváló. A rúna alakját testünkkel felvéve magunkba fogadhatjuk a rúna energiáját, ezáltal segítve a gyógyulást. E mellett megelőzésre is kiváló, hiszen erősíthetjük immunrendszerünket, illetve azon szerveinket amelyek működése nem tökéletes.

A Rúnák elkészítése, elemzése, egészségügyi és mágikus alkalmazása Nálam elsajátítható.

A rúnák eredete, kapcsolodó istenek:

Az ősi skandináv mítosz szerint a rúnák ismerete Odintól, a viking istentől származik, akinek úgy sikerült megszerezni a rúnák tudományát, hogy kilenc napon át éjjel-nappal, étlen-szomjan függött egy dárdával átszúrva a világmindenséget hordozó Yggdrasil nevű óriás kőrisfán. Ezután vált méltóvá a rúnák határtalan tudására.

Minden rúnához tartozik legalább egy,de általában több isten. Az isteneket két csoportra osztjuk, Ász-okra és a Ván-ok.

Legfontosabb Ász istenek:

Odin, Mindenek Atyja: A skandináv mitológia főistene, akinek sok csodás, bátor tettét örökítették meg a sagák

Thor, a népszerű: a mennydörgés, a vihar és a vegetáció istene, akinek fő feladata az emberek védelme az óriások ellen. Csodás tárgyak tették félelmetes harcossá: egy öv, mely megkétszerezi az erejét, egy pár vaskesztyű és híres kalapácsa, a Mjölnir, amely villámokat szór, ha gazdája eldobja, és visszatér, mint a bumeráng.

Loki, a bajkeverő: Loki sudár termetű, szemrevaló isten, de kétszínű jellem. Félig jégóriás, Odin fogadott fia. Sokszor keverte bajba az isteneket – igaz, olykor Önhibáján kívül, kényszerből, vagy azért, hogy mulatságos kalamajkába

kerülve, saját bőrét mentse –, ugyanakkor nemegyszer adott már nélkülözhetetlen tanácsokat is nekik. Alakváltó, jártas a mágiában. 

Frigg, az anyaistennő: Odin felesége Frigg, az ász-istennők között legelőkelőbb, a mennyek Királynője, Asgard legtündöklőbb palotájának, /Fensalir/nak lakója. A házasok és édesanyák védelmezője, s a termékenység egyik fő vigyázója. Jártas a mágiában.

Heimdall, az istenek őre: Ő vigyáz a Bifrost-re, szivárványhídra, mivel ez az egyetlen út ahol be lehet jutni Asgardba. 

Tyr, a becsületes: Tyr  nagy tiszteletben állt a skandinávok között mint bölcs, bátor isten. Ő az egyetlen, aki elég bátor ahhoz, hogy megetesse a vad Fenrirt. 

Baldur, a jóságos: a fény, a béke és a boldogság istene.

Ván-istenek

Njörd, a békeszerető: A legidősebb Ván-isten, Frey és Freya apja. A tenger istene, a halászok, kereskedők pártfogója.

Frey, az élveteg: A Vánok főistene, akinek kocsiját arany vadkan húzza, és csodás tárgyak vannak birtokában: egy hajó, amely összehajtva elfér Frey erszényében, és egy kard, amely magától sújt le. Frey a növények, a termés és a béke istene, akinek olykor emberi vágyai támadtak.

Freya, a szépséges: A termékenység és születés védelmezője,maga a megtestesült érzékiség: kedveli a tavaszt, a és a szerelmes énekeket, így aztán  szerelmi ügyekben is szívesen szólították és hívták segítségül az emberek..
Napok nevei
Eredetük
Hétfő
a Hold napja
Kedd
Tyr napja
Szerda
Odin napja
Csütörtök
Thor napja
Péntek
Frigg (vagy Freyja) napja
Szombat
Loki napja
Vasárnap
a Nap napja
 

A foglalkozások 1 órásak.
Menete:
   1, Rúnák története, megismerése
   2, Rúna készítése, használata
   3, Rúna mágikus használata, kötött rúnák

 Ára: első alkalom 4000 ft/óra,  további foglalkozások: 3000 ft/óra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése